In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Eerste dode uit grindberg gevonden, 120 mensen helpen bij berging

Een slachtoffer dat gisteren bij een bedrijfsongeval bij het Duitse Isselburg onder een berg grind bedolven raakte, is geborgen. Hij is overleden.

Het is een 42-jarige man uit Azewijn. Dat meldt de Duitse politie. Een ander slachtoffer, een 52-jarige man uit Isselburg, ligt nog onder de grindberg. Een arts heeft intussen kunnen vaststellen dat hij is overleden. Het bergen gaat nog enkele uren duren.

Tot afgelopen nacht 02.00 uur is doorgezocht; vanochtend is weer begonnen om 08.00 uur. Het bergen blijft gevaarlijk omdat het grind kan schuiven.

Reparatie

Gistermiddag raakten vier medewerkers van het zand- en grindbedrijf bedolven toen de berg met grind verschoof. Twee medewerkers konden snel worden gered: een 55-jarige man uit Etten in de Achterhoek en een 30-jarige man uit Bocholt.

De twee omgekomen mannen voerden een reparatie uit in de groeve. Het zijn twee medewerkers van het bedrijf Netterden Zand en Grind uit Gendringen.

Een medewerker van een loonbedrijf die assisteerde bij de werkzaamheden heeft geprobeerd de medewerkers vrij te graven en is daarbij ook onder het zand gekomen.

Bij de bergingsoperatie, die nog altijd gaande is, zijn 120 mensen betrokken. De verwachting is dat de tweede dode pas vanavond of nog later geborgen wordt, schrijft Omroep Gelderland.

Advertentie via Ster.nl