Kamerleden willen een keiharde aanpak van appende 'verkeershufters'. Volgens hen is het levensgevaarlijk om achter het stuur met je telefoon bezig te zijn. Verslaggever Tanja Braun kan daar inmiddels over meepraten.

Appen in de simulator: ho, dat ging net goed

De boete voor appen tijdens het rijden is nu 230 euro. Als het aan de regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie ligt, valt het vergrijp straks onder 'roekeloos rijgedrag'. Dan kunnen veel hogere boetes worden opgelegd. De kwestie wordt de komende dagen in de Kamer besproken met de nieuwe minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen.

'Gooi weg!'

Vorige week was er opnieuw veel aandacht voor appen tijdens het rijden, vanwege de rechtszaak tegen een vrouw die op Texel een fietsster doodreed. Het OM vermoedde dat ze had geappt, al achtte de rechter dat niet bewezen.

Voormalig verkeersofficier Koos Spee trok naar aanleiding van die zaak opnieuw fel van leer tegen bestuurders die hun telefoon niet kunnen laten liggen. "Gooi dat ding in de kofferbak!", zei hij. Ook wil hij dat recidivisten hun rijbewijs kwijtraken.

STER reclame