Het onderzoek naar de dood van een Limburgse vrouw in 2009 wordt heropend. De rol van haar toenmalige vriend moet opnieuw worden onderzocht, heeft het gerechtshof in Den Bosch besloten. Nabestaanden hadden daar om gevraagd, omdat ze niet geloven dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd.

Op 8 december 2009 werd de toen 23-jarige Eline Melters dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Ze stierf aan een steekwond. Volgens haar ouders was de vriend van de vrouw betrokken bij haar dood. Maar het Openbaar Ministerie concludeerde dat het ging om zelfmoord.

Artikel 12-procedure

De nabestaanden legden zich daar niet bij neer en spanden een zogeheten artikel 12-procedure aan. Via zo'n procedure kan justitie gedwongen worden om toch tot vervolging over te gaan.

Het gerechtshof in Den Bosch geeft de ouders gelijk en oordeelt dat de klacht van de nabestaanden gegrond is.

Antwoorden

Advocaat Wendy van Egmond van de nabestaanden is blij met de beslissing van het hof. "Voor de familie betekent het erkenning van het gevoel dat de zaak nooit is onderzocht."

1Limburg schrijft dat vader Rudy Melters verheugd is. "Hopelijk krijgen we antwoorden op de vele vragen die wij hebben. Als je de feiten uit deze zaak vergelijkt met soortgelijke zaken, blijven er maar vraagtekens bijkomen. We willen antwoorden."

STER reclame