Daniel Ricciardo in een Aston Martin Getty

Aston Martin overweegt in 2021 motorleverancier in de Formule 1 te worden. Topman Andy Palmer verklaarde dit bij de BBC. "Als de regels voor de ontwikkeling van motoren inderdaad worden aangepast, is het zeker mogelijk dat we gaan meedoen", aldus Palmer.

Palmer is een voorstander van de plannen van autosportfederatie FIA en eigenaar Liberty Media van de Formule 1 om vanaf 2020 over te stappen op goedkopere motoren. Hij was ook betrokken bij die plannen. "Het doel van de plannen is dat de sport meer entertainment wordt en de coureur weer centraal staat", zegt Palmer.

Andy palmer onthult een nieuwe Aston Martin AFP

Aston Martin heeft de banden in de Formule 1 al aangehaald door vanaf 2018 als hoofdsponsor te fungeren van Red Bull. De renstal van Max Verstappen werkt al anderhalf jaar samen met Aston Martin aan de ontwikkeling van een nieuwe superwagen voor de openbare weg (de Valkyrie), die in 2019 op de markt komt.

Het Britse bedrijf ziet in de Formule 1 een goed platform om de eigen sportwagens te verkopen. "Maar het is ook liefde voor de sport. Wij kunnen echter alleen de Formule 1 instappen als er grenzen worden gesteld aan de kosten voor de ontwikkeling van de motor."

STER reclame