Britse prins Harry trouwt in mei in Windsor Castle

Aangepast
Harry en Meghan EPA

De Britse prins Harry trouwt in mei in Windsor Castle met de Amerikaanse Meghan Markle. Het huwelijk wordt voltrokken in de St. George's Chapel in Windsor. Kensington Palace heeft dat bekendgemaakt namens prins Charles, de vader van de bruidegom. De precieze trouwdatum is nog onbekend.

Gisteren werd de verloving van het stel aangekondigd, waarna Harry en Meghan geïnterviewd werden voor de BBC. Daarin kwamen ze onder meer met details over het aanzoek.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Harry en Meghan: romantisch aanzoek

Windsor Castle, ten westen van Londen, is een van de paleizen van koningin Elizabeth. Harry is de vijfde in de lijn van de troonopvolging in het Verenigd Koninkrijk.

Meghan Markle zal voor het huwelijk toetreden tot de Anglicaanse kerk. Ze zal ook Britse worden.

Een woordvoerder van Kensington Palace zei dat gekozen is voor Windsor omdat het een speciale plaats is voor Harry.

St. George's Chapel

In St. George's Chapel liggen de graven van tien Britse vorsten, zoals Henry VIII en zijn derde vrouw Jane Seymour, en Charles I.

Ook werd in de kapel werd een dienst gehouden ter gelegenheid van het huwelijk van prins Charles met Camilla Parker Bowles, in 2005. Harry's oom prins Edward trouwde in 1999 in dezelfde kapel met Sophie Rys-Jones.

STER Reclame