NOS NieuwsAangepast

Vermoedelijke liquidatie in woonwijk Nieuwegein

Politie rijdt auto klem bij Amsterdam

Bij een schietpartij op straat in een woonwijk in Nieuwegein is een man gedood. Het slachtoffer werd in zijn auto, die tegenover zijn huis geparkeerd stond, door onbekenden onder vuur genomen. Op een foto is een auto te zien met vijf kogelgaten in de voorruit, aan de kant van de bestuurder. De man was al overleden toen de politie aankwam.

Het slachtoffer was een man van 43 die met zijn jonge gezin aan de Apolloburg woonde. Hij zou bekendstaan onder de naam Chico.

Vier jaar geleden werd bij een criminele afrekening in dezelfde straat de 34-jarige vechtsporter Gilly doodgeschoten. De politie heeft de wijk afgezet en spreekt met omwonenden.

NOS / Randy Beaumont
Overzicht van de wilde achtervolging

De verdachten gingen er in een auto vandoor. Twintig minuten later kreeg de politie een melding dat in Utrecht een auto in brand was gestoken en dat de brandstichters in een andere wagen waren gevlucht.

Na een wilde achtervolging op de A2, waarbij volgens ooggetuigen een groot aantal undercover- en politieauto's en een politiehelikopter waren betrokken, werd de vluchtauto klemgereden in Amsterdam-Zuidoost nabij het ziekenhuis AMC.

De politie arresteerde de twee inzittenden, mannen van 24 uit Amsterdam en Amstelveen. Bij de aanhouding zijn waarschuwingsschoten gelost. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Onderzocht wordt of ze betrokken waren bij het schietincident in Nieuwegein.

Tijdens de achtervolging is de vluchtauto tegen een onbekend aantal auto's gebotst. Gedupeerde automobilisten kunnen zich bij de politie melden.

Koen Laureij
Een rechercheur bij de beschoten auto in Nieuwegein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl