Vera Pauw is niet langer de bondscoach van Zuid-Afrika
NOS VoetbalAangepast

Oud-bondscoach Pauw aan de slag als clubcoach in Amerika

Vera Pauw wordt trainster van de Amerikaanse voetbalclub Houston Dash, dat uitkomt in de Women's Soccer League, het hoogste niveau in de Verenigde Staten.

Dat is een primeur voor Pauw, want het is de eerste keer dat de 54-jarige coach bij een club op het hoogste niveau aan de slag gaat.

De ervaren trainster heeft zelf 89 interlands achter haar naam als speelster en was tussen 2004 en 2010 bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Pauw werkte ook als bondscoach en technisch directeur bij de Schotse en Russische bond. Tot na de Olympische Spelen van 2016 had ze de vrouwen van Zuid-Afrika onder haar hoede.

"Ik vind het een uitdaging, ik zie een club die wil groeien en ook mogelijkheden daartoe heeft. Houston Dash heeft genoeg potentie en wil ook investeren in het vrouwenvoetbal. Dat spreekt me aan", aldus Pauw in een eerste reactie.

Bij de club uit Amerika staat onder anderen Carli Loyd onder contract. Zij werd in 2015 en 2016 gekozen tot beste voetbalster van de wereld. Houston Dash werd dit seizoen achtste in competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl