Doden bij ongeluk met spoorwerkers in België

time icon Aangepast

Bij werkzaamheden aan het spoor in België is een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij zijn twee spoorwerkers omgekomen. Een man wordt nog vermist, zegt de spoorwegpolitie.

Het ongeluk gebeurde bij de Waalse plaats Morlanwelz, niet ver van Charleroi. Eerder op de dag was daar een auto door een trein aangereden. Bij de reparatiewerkzaamheden aan het spoor vanavond werden de spoorwerkers door een trein geraakt.

Dat was de trein die eerder bij het ongeluk met de auto betrokken was. De trein stond nog verderop en raakte los toen hij door een andere trein werd weggesleept. Daarna rolde hij van een helling af, richting de plek waar de spoorwerkers aan het werk waren.

De locatie van het ongeluk NOS/LF

De trein rolde daarna verder en kwam in de buurt van La Louvière in botsing met een passagierstrein. In die trein zouden zo'n tien personen gewond zijn geraakt.

Een verslaggever van de omroep RTBF zag een trein "met een zeer grote snelheid" voorbijkomen. Ook hoorde hij geschreeuw. Een woordvoerder van de Belgische spoorbeheerder Infrabel noemt de situatie zeer ernstig.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We hoorden iemand schreeuwen: er zijn doden'

STER Reclame