Ricciardo neemt de tijd voor nieuw contract

Aangepast
Daniel Ricciardo met de trofee voor de winnaar in Bakoe AFP

Daniel Ricciardo gaat de komende twee weken met de leiding van Red Bull Racing om de tafel zitten om over zijn toekomst te praten. Een snelle beslissing over een mogelijke contractverlenging is van de Australiër echter niet te verwachten.

"Ik neem de tijd. Het gaat me niet om het (financiële) aanbod, het gaat erom dat ik in 2019 de best mogelijke auto heb", zei de nummer vijf van het zondag in Abu Dhabi afgesloten Formule 1-seizoen. Ricciardo heeft nog een contract bij de renstal voor volgend jaar.

Geen tweede viool

Duidelijk is wel dat de Australiër, die dit seizoen de GP van Azerbeidzjan won, geen zin heeft om tweede viool te spelen. Aangezien Max Verstappen net een voortreffelijk nieuw contract heeft getekend tot en met 2020, zit Ricciardo in een lastige situatie.

Red Bull heeft geen aangewezen kopman, maar Verstappen is een stuk jonger en geldt als het grootste talent in het huidige F1-circus. "Mijn volgende contract wordt wel een meerjarige overeenkomst. Mijn beste jaren komen eraan en ik wil er zeker van zijn dat ik het maximale uit mijn rijderskwaliteiten kan halen, maar ik hoef geen haast te hebben."

STER Reclame