Clarence Seedorf op de bank bij AC Milan Getty

En weer is er een trainer gesneuveld bij AC Milan. Vincenzo Montella is al de vijfde trainer die niet aan de torenhoge verwachtingen kan voldoen sinds het vertrek van Massimiliano Allegri in 2014.

Allegri is de laatste coach die AC Milan een hoofdprijs bezorgde met de landstitel in 2011. Maar in 2014 werd Allegri ontslagen om vervolgens drie keer achter elkaar landskampioen te worden bij Juventus.

Het post-Allegri tijdperk is een slagveld voor trainers geworden. Clarence Seedorf was de eerste die zich stukbeet op de taak.

Al na een halfjaar werd Seedorf in de zomer van 2014 opgevolgd door een andere oud-speler van de club: Filippo Inzaghi. Inzaghi hield het een jaar vol.

Filippo Inzaghi als trainer van AC Milan Getty

Toen kwam Sinisa Mihajlovic aan het begin van het seizoen 2015/2016. De Serviër haalde het einde van dat seizoen niet.

Vincenzo Montella was de volgende die de vastgelopen gigant weer vlot moest trekken. Hij eindigde vorig jaar als zesde en plaatste zich ternauwernood voor de Europa League.

Dit seizoen werd er door de Chinese eigenaren fors in de selectie geïnvesteerd, zo'n 200 miljoen euro. Maar na veertien speelronden is AC Milan nog niet veel opgeschoten: zevende op achttien punten van koploper Napoli. Montello werd vandaag bedankt voor bewezen diensten.

Weer mag een oud-speler het proberen: Gennaro Gattuso. Benieuwd hoe lang de 39-jarige oefenmeester de tijd krijgt.

Gennaro Gattuso Getty Images

STER reclame