Matt Miazga juicht na zijn treffer

Vitesse in slotfase langs ADO Den Haag

Vitesse heeft tegen ADO Den Haag op de valreep drie punten aan zijn totaal toegevoegd. Matt Miazga kopte op aangeven van Mason Mount raak en Bryan Linssen maakte er in blessuretijd nog 2-0 van.

In de treurig stemmende eerste helft waren er alleen in de slotfase een paar kansjes. Guram Kashia kopte uit een hoekschop naast en Tim Matavz schoot naast. Erik Falkenburg van ADO probeerde het met een hakje.

Vitesse liet na de pauze meer zien, maar doelman Robert Zwinkels stopte de penalty van Matavz en Matt Miazga schoot uit een corner van dichtbij over.

Mason Mount en Luc Castaignos schoten daarna op de paal en Mount trof bij een volgende poging ook nog de lat.

ADO leek met tien man, na twee keer geel voor Tyronne Ebuehi in twee minuten, stand te houden. Maar in de slotfase scoorde Miazga met een kopbal en Linssen uit een counter.

Het was voor Vitesse de eerste thuiszege in de competitie sinds 12 augustus. De Arnhemmers staan zesde in de eredivisie, terwijl ADO terug is te vinden op de elfde plek.