Frankrijk wint voor het eerst sinds 2001 de Davis Cup

Aangepast

Frankrijk heeft ten koste van België voor de tiende keer de Davis Cup in de wacht gesleept. In Lille maakte Lucas Pouille er 3-2 van door Steve Darcis met 6-3, 6-1, 6-0 te verslaan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Frankrijk wint voor het eerst sinds 2001 de Davis Cup
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Eerder op de dag schotelden Jo-Wilfried Tsonga en David Goffin de bijna 27.000 toeschouwers een prachtig gevecht voor, waarin Goffin aan het langste eind trok en aldus de stand tussen beide landen weer op 2-2 bracht.

Tsonga creëerde in de openingsset zes breakpoints (waaronder een setpoint), maar de tactisch sterkere Belg sloeg in de tiebreak toe. De Fransman miste vroeg in de tweede set weer een breekkans. Nadat Goffin hem even later wel voor het eerst gebroken had, gaf de Belg de regie niet meer weg: 7-6 (5), 6-3, 6-2.

David Goffin EPA

Na de zege van Goffin was het aan Darcis om België voor het eerst in de geschiedenis de Davis Cup te bezorgen. Dat was voor de nummer 76 van de wereld tegen de nummer 18 een te zware opgave.

In zijn eerste servicegame kwam de Belg op 40-0, maar toch moest hij de game aan de fantastisch spelende Pouille laten. Die break kostte hem de eerste set, al bleef Darcis knokken voor elk punt.

In de tweede set ging het in de lange derde game echter weer mis op de opslag van Darcis en daarmee was het verzet van de 33-jarige Belg gebroken. Pouille won twaalf games op rij en bezorgde de Fransen voor het eerst sinds 2001 weer de Davis Cup.

STER Reclame