Zakaria Labyad maakt op schitterende wijze 1-2

FC Utrecht pas na rust op stoom tegen Sparta

FC Utrecht heeft zijn derde competitiezege op rij geboekt. In een wedstrijd die pas na rust het aanzien waard was, won de ploeg van coach Erik ten Hag in Rotterdam met 3-1 gewonnen van Sparta.

Al na 37 seconden was het 0-1: Zakaria Labyad scoorde uit een flitsende aanval. In het vervolg van de eerste helft viel er nog maar weinig te genieten. De bal werd door beide ploegen voornamelijk teruggespeeld. Gyrano Kerk kopte hoog over en Nick Proschwitz schoof de bal naast, dat was het wel.

De tweede helft was een stuk leuker. Nadat Sparta-doelman Kortsmit knap had gered bij een vrije trap van Labyad, bekroonde Proschwitz een snelle Rotterdamse aanval met de 1-1.

Sparta veerde op, maar Utrecht was niet van de leg en ging al snel op zoek naar een nieuwe voorsprong en Kortsmit had een geweldige redding nodig om een uithaal van Sander van de Streek onschadelijk te maken. De doelman moest even later het antwoord schuldig blijven op een uitstekende vrije trap van Labyad in de korte hoek.

Ook Jensen laat zich zien

Vijf minuten later was het 1-3. David Jensen trapte uit, Van de Streek kopte door, de snelle Kerk liep Michel Breuer eruit en verschalkte Kortsmit met een schuiver in de verre hoek.

Vlak voor tijd deed Sparta nog bijna iets terug. Ryan Sanusi krulde een vrije trap fraai langs de muur, maar Jensen dook naar de goede hoek en voorkwam de 2-3.