Reuven Niemeijer heeft Heracles op 1-1 gezet

Ook Heracles is te sterk voor NAC Breda

Heracles heeft in Almelo zijn vijfde zege van het seizoen geboekt. Een vooral voor rust pover NAC Breda werd met 2-1 verslagen.

NAC leek weinig te hebben geleerd van de 8-0 nederlaag tegen Ajax van vorige week: binnen zeven minuten kreeg Heracles al drie grote kansen. Brandley Kuwas schoot rakelings voorlangs, Paul Gladon schoot recht in de handen van Mark Birighitti en Kristoffer Peterson zag een inzet door verdediger Karol Mets van de lijn gehaald worden.

Door een van richting veranderd schot van Manchester City-huurling Angelino was het echter NAC dat op voorsprong kwam. Lang kon de ploeg van coach Stijn Vreven echter niet genieten van die voorsprong: binnen een minuut poeierde Reuven Niemeijer via de hand van Birighitti en de onderkant van de lat raak. Niet veel later mocht Gladon bij een corner ongehinderd raak schieten: 2-1.

Keepers onderscheiden zich

Na dat leuke eerste halfuur viel er lange tijd weinig te genieten. In het laatste halfuur trokken vooral de beide keepers de aandacht naar zich toe. Bredanaar Birighitti redde knap bij doelpogingen van Peterson, Dries Wuytens en Jamiro Monteiro en Almeloër Bram Castro keerde een schot van Thierry Ambrose.

NAC liep zo bij zijn veertiende bezoek aan Almelo tegen zijn elfde nederlaag aan. Heracles klom van de elfde naar de negende plaats.