Niklas Edin, de skip van de Europees kampioen
NOS SportAangepast

Europese curlingtitels voor Zweden en Schotland

De Zweedse curlingmannen zijn in Sankt Gallen voor de vierde keer op rij en de elfde keer in totaal Europees kampioen geworden. In de finale werd met 10-5 gewonnen van Schotland, dat met twaalf Europese titels recordhouder is.

De Schotten stonden voor het eerst in negen jaar weer in de eindstrijd. Aan de hand van skip Kyle Smith maakten ze een 3-0 achterstand ongedaan en leidden ze na acht ends zelfs met 5-4.

Niklas Edin, Oskar Eriksson, Christoffer Sundgren en Rasmus Wranaa sloegen met zes punten in de laatste twee ends echter hard toe.

Zweden verloor op weg naar de titel maar één duel. Op maandag was Nederland met 9-5 te sterk voor de Scandinaviërs.

De Schotse vrouwen poseren met de trofee voor de Europees kampioen

Schotten pakken titel bij vrouwen

Bij de vrouwen ging de titelstrijd ook tussen Schotland en Zweden, maar die finale kende een omgekeerde uitslag: de Schotse vrouwen wonnen met 6-3 van negentienvoudig Europees kampioen Zweden en pakten zo hun vierde titel.

Schotland werd in 2011 voor het laatst Europees kampioen (ook ten koste van Zweden) en verloor daarna nog drie keer de finale.

In Sankt Gallen liepen Eve Muirhead, Anna Sloan, Vicki Adams en Lauren Gray in de finale in de laatste drie ends van 3-3 uit naar 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl