Fransen na winst dubbelspel stap dichter bij Davis Cup

Aangepast

Frankrijk heeft zondag nog maar één zege nodig om voor het eerst sinds 2001 weer de Davis Cup te winnen. De Fransen wonnen in Lille, waar er wordt gespeeld in het stadion van voetbalclub OSC Lille, het dubbelspel.

Richard Gasquet en Pierre-Hugues Herbert rekenden in vier sets af met Ruben Bemelmans en Joris De Loore: 6-1, 3-6, 7-6 (2). 6-4.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Frankrijk na dubbelspel op voorsprong in Davis Cup-finale
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Belgen begonnen zeer onwennig in het immense tennisstadion in Lille. Binnen een mum van tijd stond het 5-0 voor het gastland en een simpele zege voor Frankrijk leek in de maak.

Bemelmans kreeg het echter op zijn heupen: de Belgen wonnen de tweede set en namen in de derde set een 5-3 voorsprong. De Fransen braken echter terug, wonnen met overmacht de tiebreak en hadden in de vierde set aan één break voldoende.

De verwachting was dat Herbert met zijn vaste partner Nicolas Mahut zou aantreden, maar captain Yannick Noah besloot Gasquet aan te wijzen.

Captain Yannick Noah schreeuwt het uit AFP

Zondag

Zondag kan Jo-Wilfried Tsonga zijn land de Davis Cup bezorgen. Hij moet dan David Goffin, de man in vorm, kloppen. Het eventueel beslissende, vijfde duel gaat tussen Lucas Pouille en Steve Darcis.

STER Reclame