NOS WielrennenAangepast

Van Aert blijft Van der Poel voor in wereldbeker Zeven

Van Aert blijft in Zeven Van der Poel voor

Wout van Aert heeft de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven gewonnen. De Belgische veldrijder boekte zijn eerste zege van het seizoen en het was de eerste keer dat Mathieu van der Poel niet won.

In de tweede ronde had Van der Poel kettingproblemen en Van Aert, die vanaf de start op kop reed, profiteerde daarvan. Het duurde veertig seconden voor de Europees kampioen weer op de fiets zat, waarna hij in twee ronden van de zevende naar de tweede plaats reed.

Even naderde hij Van Aert tot op 29 seconden, maar al snel daarna gaf hij zich gewonnen. Van Aert finishte met 47 seconden voorsprong op Van der Poel, die de Belg Toon Aerts nog net achter zich hield.

Van der Poel: na kettingproblemen was het gat te groot

"Ik was op het laatst misschien iets te veel aan het uitbollen", zei Van der Poel na afloop. "Na die kettingproblemen wist ik gelijk dat ik het gat met Van Aert niet meer ging dichten."

Van der Poel had de voorgaande vier wereldbekerwedstrijden gewonnen. Wereldkampioen Van Aert kent een seizoen met een stijgende lijn. Hij begon met een veertiende plaats in de eerste wereldbekerwedstrijd en hij werd daarna zevende, derde en tweede.

Veldrijdster Cant grijpt wereldbekerzege in Zeven

Sanne Cant won de vrouwenwedstrijd. De Belgische veldrijdster hield in een spannende wedstrijd de Britse Helen Wyman en de Amerikaanse Katie Compton achter zich. Met haar derde zege in de wereldbeker dit seizoen liep ze verder uit in het wereldbekerklassement.

De Nederlandse Sophie de Boer had een slechte start en wachtte vervolgens een inhaalrace. Ze kwam als vijfde over de streep.

Maud Kaptheijns, eerder winnares van de wereldbekercross van Koksijde, ontbrak vorige week in het Deense Bogense wegens een knieblessure. Ze was weer in staat om te starten, maar kwam er in Zeven niet aan te pas. Ze finishte als 28e.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl