Gert-Jan Segers
NOS Nieuws

Segers: bij links dreigen ze salonsocialisten te worden

Linkse partijen in de Tweede Kamer dreigen salonsocialisten te worden die teveel de leunstoel opzoeken en alleen toekijken. Dat zei ChristenUnie-leider Segers op het congres van zijn partij in Nijkerk.

"Het kan zijn dat je kritiek hebt, maar als je niets bereikt dan heb je niet zoveel aan je idealen". Segers vervolgt: "Idealen zijn er niet alleen om te koesteren, idealen zijn er om in de praktijk te brengen. En dat is wat wij nu doen."

Uitgang

Tijdens zijn speech gaf Segers aan dat de formatie ook echt spannend is geweest. "Vaak hebben we gedacht: gaat dit wel lukken?" Volgens de ChristenUnie-leider hebben hij en zijn mede-onderhandelaar Carola Schouten heel dichtbij de uitgang gestaan. "Door de vele steun konden we de zware besluiten uiteindelijk dragen."

Segers haalde op het congres ook de kritiek aan waar de partij nu mee te maken heeft. Volgens hem zal dat de komende periode alleen maar toenemen. En dus deed hij een oproep. "Als het u raakt, plaats dan niet een tweet maar tel tot tien en stuur ons een e-mail."

Daadkracht

Segers verwacht een kabinet met veel daadkracht, als alle plannen uit gaan komen. "En wij zijn gezegend met de plek die we nu vervullen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl