NOS SportAangepast

Hockeysters overtuigend naar finale HWL

Nederland heeft op het finaletoernooi van de Hockey World League door een 2-0 zege op Zuid-Korea de eindstrijd bereikt. In de groepswedstrijd was Zuid-Korea al met 3-0 verslagen.

Het was eenrichtingsverkeer in Auckland en de 2-0 was een magere afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Maartje Krekelaar zorgde met een volle uithaal al snel voor de 1-0.

Na de 2-0 van Laurien Leurink uit een mooie aanval, vroeg in het tweede kwart, leek er een ruime overwinning in de maak.

Er kwamen ook genoeg kansen (waaronder vijf strafcorners), maar er werd naast geschoten of de keepster lag in de weg. Een strafcorner van Zuid-Korea belandde kort voor tijd op de Nederlandse paal.

Xan de Waard viel geblesseerd uit. Na een Zuid-Koreaanse overtreding blesseerde zij haar schouder.

In de eindstrijd treft Oranje morgenochtend (08.15 uur) Nieuw-Zeeland, dat vrijdag Engeland met 1-0 versloeg in de eerste halve finale.

Bondscoach Alyson Annan

"Vooral in het eerste kwart hebben we goed gespeeld", zei aanvoerster Marloes Keetels. "Onze verdediging was goed en onze aanvallen waren goed. We gaan met veel vertrouwen richting de finale. Maar die is tegen Nieuw-Zeeland, die thuis spelen."

In de eerste groepswedstrijd versloeg Oranje Nieuw-Zeeland al met 4-0.