Michael Carrick
NOS VoetbalAangepast

Carrick geeft openheid over afwezigheid: hartritmestoornissen

Dat Michael Carrick dit seizoen nog niet in actie kwam voor Manchester United in de Premier League komt door hartritmestoornissen. Dat maakte de 36-jarige middenvelder zelf bekend op zijn Twitteraccount.

De buitenwacht tastte langere tijd in het duister over de afwezigheid van de middenvelder, die op 20 september voor het laatst in actie kwam tijdens het bekerduel met Burton Albion.

"Nadat ik een raar gevoel kreeg tijdens een wedstrijd in september ben ik uitgebreid getest. Het bleek dat mijn hartritme onregelmatig was. Dit probleem is volledig onderzocht en ik heb een ingreep gehad. Daarna moest ik mijn trainingsarbeid langzaam opbouwen", aldus Carrick.

Carrick speelt al sinds 2006 voor United en was vorig seizoen nog een vaste waarde in de selectie van José Mourinho. "Ik wil iedereen verzekeren dat ik gezond ben en dat ik hard aan het trainen ben met het team. Ik ben fitter aan het worden en probeer snel weer in aanmerking te komen voor een plek bij de wedstrijdselectie", schrijft de Engelsman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl