John van den Brom heeft dit seizoen veel reden om te lachen

Van den Brom geniet volop: dit AZ staat als een huis

AZ is in supervorm. Vrijdagavond boekten de Alkmaarders tegen FC Twente (2-0) de vijfde zege op rij. "Er zit nog een bekerwedstrijd bij, dus dat maakt zes", corrigeert John van den Brom NOS-verslaggever Jeroen Grueter met een grote glimlach.

Het is tekenend voor de situatie waarin de club verkeert. Alles lukt bij AZ en de sfeer is opperbest. "We gaan maar door", vertelt de trainer. "We hebben veel vertrouwen en dit elftal staat als een huis."

Lyrisch

Door de zege op de Tukkers is AZ zelfs opgeklommen naar de tweede plaats in de eredivisie. Van den Brom is lyrisch over zijn ploeg. "De energie die we in duels stoppen, de bereidheid om voor elkaar te werken, het kan niet op. Dat zegt veel over het AZ van nu."

Dat AZ is een ploeg in perfecte balans. Met ervaren verdedigers, toptalenten op het middenveld en scorend vermogen in de voorhoede. En elke week een andere uitblinker. "Het team staat. En daardoor kunnen we met z'n allen genieten. En dat doen we."

Van den Brom is lyrisch: dit elftal staat als een huis

De rol van uitblinker was vrijdagavond weggelegd voor Joris van Overeem, die zijn eerste treffer van het seizoen maakte. Hij noemt de breedte van de selectie een van de belangrijkste kwaliteiten van AZ.

"Waar er vorig jaar misschien een groep van veertien spelers kans maakten op een basisplaats, zijn dat er nu twintig. Daardoor is het niveau op de training ook erg hoog en dat zie je terug in de wedstrijden."

Andere rol

Bij AZ begint hij zich al bijna een oude rot te voelen. Met Teun Koopmeiers en Guus Til (beiden 19 jaar) op het middenveld is de rol van de 23-jarige Van Overeem ook enigszins veranderd. "Ik denk nu meer na over de tactiek en probeer het ook wat meer neer te zetten."

Van Overeem: ik mocht er wel drie maken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl