NEC'er Ferdi Kadioglu in duel met Carel Eiting van Jong Ajax

Koploper NEC deelt tik uit aan concurrent Jong Ajax

Koploper NEC heeft de topper in de Jupiler League met 2-1 gewonnen van directe concurrent Jong Ajax.

Noussair Mazraoui bracht de bezoekers vlak na rust met een bekeken schuiver op voorsprong. Uit een mooie aanval scoorde Mohamed Rayhi de gelijkmaker. Vier minuten later joeg Guus Joppen de bal in het dak van het doel en bracht daarmee de fans van de thuisspelende club in extase.

De Amsterdammers kregen in het vervolg voldoende kansen op de gelijkmaker, maar keeper Joris Delle hield NEC op de been.

Monsterscore Jong PSV

Ook nummer drie Fortuna Sittard won na een achterstand. Twee rake kopballen van Wessel Dammers zorgden voor een 2-1 overwinning op Go Ahead Eagles, dat via Sam Hendriks nog wel op voorsprong was gekomen.

Jong PSV haalde flink uit tegen nummer vier Telstar. Het duel in Eindhoven eindigde in 6-0. De Velsenaren kwamen na een half uur met tien man te staan na een rode kaart voor Rodny Cabral.