NOS NieuwsAangepast

Paniek in Londens metrostation Oxford Circus, niets gevonden

Berichten over een schietpartij bij metrostation Oxford Circus, die voor paniek zorgden in het centrum van Londen, zijn vals alarm gebleken. Anti-terreureenheden kwamen vanmiddag in actie na een melding dat er werd geschoten in het metrostation; de politie behandelde het incident alsof er sprake was van terrorisme.

De politie vond echter geen bewijs dat er is geschoten in of bij het metrostation. Vermoedelijk is de paniek ontstaan door een ruzie tussen twee mannen, schrijft de BBC. De politie is op zoek naar de twee.

Het metrostation op Oxford Street en ook het nabijgelegen station Bond Street waren vanmiddag enige tijd dicht.

Paniek bij metrostation Londen

Ambulancepersoneel heeft een aantal mensen behandeld voor kleine verwondingen die ze hadden opgelopen bij het haastig verlaten van het metrostation. Zeven mensen konden ter plekke worden geholpen, negen gewonden zijn meegenomen naar het ziekenhuis voor een uitgebreidere behandeling, meldt de Londense ambulancedienst.

Extra politie

Mensen in de buurt van het metrostation kregen het advies een gebouw binnen te gaan en daar te blijven. De brandweer was met drie wagens aanwezig op Oxford Circus, en ook andere hulpdiensten waren ter plekke.

Op beelden is te zien hoe metroreizigers en het het winkelend publiek op straat alle kanten op vluchtten. Ook zouden er honderden mensen zijn geëvacueerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl