Max Verstappen tijdens de training in Abu Dhabi AFP
NOS Sport Autosport Formule 1 Aangepast

Hamilton heel snel in tweede training, nog werk voor Verstappen

Lewis Hamilton is van plan zijn Formule 1-seizoen op een waardige manier af te sluiten. De wereldkampioen klokte vrijdag onder kunstlicht in Abu Dhabi de beste rondetijd in de tweede vrije training. Als enige dook de Brit onder de 1.38: 1.37,877. Max Verstappen, in de eerste training goed voor de derde tijd, moest in de tweede sessie van de dag genoegen nemen met de zesde tijd.

Hamilton was in de eerste training iets langzamer dan Sebastian Vettel. In de avonduren waren de rollen omgedraaid. Vettel moest 0,149 seconde toegeven. Daniel Ricciardo, die in de eerste training snelheid miste, was in de tweede training een stuk beter op dreef. Met 1.38,180 zette hij de derde tijd neer.

Lewis Hamilton AFP

Niet blij met tweede training

Voor Max Verstappen (1.38,894) was het in de tweede training zoeken naar de juiste balans. "Ik ben blij met de eerste training, maar niet met de tweede. De auto voelde niet goed aan in de tweede sessie. Mercedes is het snelst. Ik weet nog niet goed waar we staan. Het gat is niet groot. Ik heb zelf ook wat foutjes gemaakt", zei de Nederlander aan het einde van de eerste dag.

Teamgenoot Daniel Ricciardo zag het zonniger in. "We willen winnen en ik heb het gevoel dat dat kan. We moeten nog wel een paar tienden zien te vinden. Het ziet er echter goed uit voor zondag."

Uitslag tweede training GP Abu Dhabi

STER reclame