Daley Sinkgraven is weer geblesseerd
NOS VoetbalAangepast

Ajax moet Sinkgraven opnieuw missen

Ajax is Daley Sinkgraven opnieuw een tijdje kwijt. De linksback van de Amsterdammers heeft dinsdag in het oefenduel met Borussia Mönchengladbach opnieuw een blessure aan de linkerknie opgelopen. Hoe ernstig de blessure is, kon trainer Marcel Keizer vrijdag in zijn vooruitblik op het competitieduel met Roda JC nog niet zeggen.

"Hij moet nog goed worden onderzocht, maar het is de binnenkant van de knie waar hij al twee keer eerder problemen mee heeft gehad", zei Keizer. Sinkgraven was net terug na lang blessureleed en speelde vorige week tegen NAC Breda (8-0 zege) bijna de hele wedstrijd mee.

Twijfelgevallen

Keizer heeft meer zorgen voor het thuisduel met de Limburgse hekkensluiter. Klaas-Jan Huntelaar en Nick Viergever zijn twijfelgevallen. De spits heeft last van een kuit, de verdediger verzwikte tegen NAC een enkel. "We hebben nog een dag, maar zeker is dat Sinkgraven niet inzetbaar is."

Als ook Viergever niet kan spelen, is de kans groot dat nieuwkomer Maximilian Wöber de linkerkant afdekt tegen Roda JC. "Sinkgraven gaf ons aan de linkerkant veel mogelijkheden. Nu komt er waarschijnlijk weer een echte verdediger te staan", aldus Keizer.

De coach kan wel weer kan beschikken over de Duitse vleugelspeler Amin Younes. Die werd tegen NAC Breda vervangen door Justin Kluivert. "Over hem was ik tevreden. Hij speelde heel gedisciplineerd."

De vaste elf komt steeds meer vorm voor Ajax-coach Keizer

Keizer was vooral te spreken over het veldspel tegen NAC. "Het resultaat was natuurlijk goed, maar qua veldspel zag het er ook goed uit. Je ziet de ideeën duidelijker worden, er was veel meer beweging. Maar door de blessures moeten we weer gaan schuiven."

Ajax oefende dinsdag tegen Gladbach. Na de winterstop wil Keizer nog enkele van zulke duels spelen. "Een lekkere tegenstander. Het was net iets meer dan een oefenwedstrijd, meer weerstand. Voor de jonge jongens prima om zo'n wedstrijd te spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl