Na de vondst van Savannahs lichaam werden bij haar school veel bloemen gelegd ANP

De 17-jarige verdachte van de moord op Savannah uit Bunschoten blijft vastzitten tot in ieder geval de volgende zitting in de zaak, over twee maanden. De rechtbank in Utrecht heeft dat bepaald in een regiezitting.

De jongen ontkent het 14-jarige meisje te hebben omgebracht. Vandaag in de regiezitting is vastgesteld dat er nog aanvullende onderzoeken nodig zijn. Zo zal hij naar een observatiecentrum worden gebracht voor onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Dat onderzoek zal zeker een paar maanden duren.

Het lichaam van Savannah werd begin juni in een sloot in Bunschoten gevonden, nadat ze enkele dagen vermist was geweest. Een dag na de vondst werd de verdachte jongen uit Den Bosch opgepakt. Savannah en hij hadden kort voor haar dood contact gehad via internet.

NFI

Gisteren schreef RTL Nieuws dat het Nederlands Forensisch Instituut niet heeft kunnen vaststellen dat Savannah door een misdrijf om het leven is gekomen. Ook een natuurlijke dood kan niet worden uitgesloten.

De officier van justitie noemde die publicatie vandaag in de rechtszaal "volstrekt voorbarig". Er zijn volgens hem sterke aanwijzingen dat de verdachte betrokken was bij Savannahs dood. De jongen blijft verdacht van moord.

Nieuwe zoekactie

Onlangs is het onderzoekers gelukt om toegang te krijgen tot de telefoon van de verdachte. Naar aanleiding daarvan is afgelopen zondag een zoekactie uitgevoerd in het buitengebied van Bunschoten, onder meer in de hoop Savannahs telefoon en portemonnee te vinden. Er werd echter niets gevonden dat relevant is voor het onderzoek.

STER reclame