Vivianne Miedema en Lieke Martens
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

Er is vandaag op sportgebied weer genoeg te beleven: het tweede WK-kwalificatieduel van de Nederlandse voetbalsters, de finale van de Davis Cup, de vrije trainingen voor de GP van Abu Dhabi en de aftrap van de dertiende speelronde van de eredivisie.

Na de 1-0 overwinning op Noorwegen in oktober zijn de Nederlandse voetbalsters naar Slowakije afgereisd voor hun tweede WK-kwalificatiewedstrijd. De aftrap is om 19.00 uur. Van de wedstrijd zijn flitsen te horen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. De samenvatting is 's avonds te zien in Nieuwsuur (NPO 2), Eredivisie op Vrijdag (NPO 1) en natuurlijk op NOS.nl.

Ook in Nederland wordt weer gevoetbald. Om 20.00 uur wordt speelronde 13 van de eredivisie afgetrapt met AZ-FC Twente. De samenvatting is vanaf 22.25 uur te zien in Eredivisie op Vrijdag op NPO 2. De wedstrijd is ook te volgen in Langs de Lijn En Omstreken, waar ook flitsen te horen zijn van de topper in de Jupiler League: NEC-Jong Ajax.

Programma eredivisie

Tennis

Op het hardcourt in het Stade Pierre-Mauroy in Lille strijden de Franse en Belgische tennissers om de Davis Cup. Frankrijk won het prestigieuze toernooi al negen keer, België wacht nog op zijn eerste zege.

De finale van het landentoernooi begint met een partij tussen Lucas Pouille en David Goffin. Beelden van de wedstrijd zijn te zien in het Sportjournaal op NPO 1 en op NOS.nl.

Basketbal en Formule 1

Ook de Nederlandse basketballers komen vandaag in actie. Zij spelen vanaf 20.00 uur hun eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië. En in Abu Dhabi komen Max Verstappen en zijn Formule 1-collega's in actie voor de eerste twee vrije trainingen voor de GP van zondag.

Programma's vrijdag

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.00 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.00 uurNieuwsuurNPO 2
22.25 uurEredivisie op vrijdagNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl