'Gezellig' Breda en 'bruisend' Almere hebben de beste binnensteden

Aangepast
De binnenstad van Breda Tom van der Put

Almere en Breda hebben de beste binnensteden van Nederland. Dat heeft een vakjury bepaald bij de verkiezing voor de Beste Binnenstad 2017-2019. Breda kreeg de prijs in de categorie grote binnensteden, Almere in de categorie middelgrote binnensteden.

Volgens de jury weet de bezoeker van de binnenstad van Breda dat hij "zich welkom voelt" in de "gezellige Brabantse stad". De stad wordt bovendien geprezen om zijn veelzijdigheid: voor iedere doelgroep is er iets te doen en de binnenstad is voor veel transportmiddelen bereikbaar. Daarnaast wijst de jury op digitale initiatieven, zoals een stads-app, waarmee Breda zich van andere steden onderscheidt.

De binnenstad van Almere is volgens de jury een "bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu". De programmering van evenementen en het onderhoud van de openbare ruimte en milieu zijn punten waarop de stad hoog scoort.

De verkiezing voor Beste Binnenstad bestaat uit twee categorie├źn, zowel de grote binnensteden als middelgrote binnensteden. Een grote binnenstad heeft volgens de jury meer dan 550 verschillende winkels, restaurants of andere vrijetijdsactiviteiten. In middelgrote binnensteden zijn er daar tussen de 250 en 550 van.

In de categorie grote binnensteden eindigde Arnhem als tweede, terwijl Hoofddorp een plek onder Almere eindigt. Beide steden zijn volgens de jury goed op weg.

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt sinds 2003 elke twee jaar georganiseerd door het kenniscentrum Platform Binnenstadmanagement.

STER Reclame