Mason Mount baalt na de 1-1

Vitesse speelt gelijk tegen Lazio, maar is Europees uitgeschakeld

Vitesse is uitgeschakeld in de Europa League. De Arnhemmers sloten de voorlaatste wedstrijd bij Lazio af met een bloedeloze 1-1. Dat was al door en niet van zins ook maar een druppeltje zweet te verspillen.

In een vrijwel leeg stadion was Vitesse tegen Lazio's veredelde B-team voor rust beter. Bryan Linssen opende uit een vrije trap verdiend de score. "Hij ging er heerlijk in", aldus Linssen. "Het was de elfde minuut. Hetzelfde nummer als mijn rugnummer. Toen dacht ik: dit is mijn moment."

Bryan Linssen en Milot Rashica
    De Vitesse-supporters voorafgaand aan het duel
  • ANP
    Bryan Linssen (l) viert het maken van de 0-1
    Bijna geen publiek bij Lazio-Vitesse

Lazio kwam voor rust toch langszij. Remko Pasveer stopte eerst nog knap een schot van dichtbij van Simone Palombi, maar moest passen bij een vol genomen volley van Luis Alberto.

De tweede helft miste alles wat voetbal leuk maakt. Er was geen creativiteit, het tempo lag laag en kansen bleven uit. De thuisblijvers kregen ditmaal gelijk.

Vitesse-trainer Henk Fraser is tevreden met het resultaat: "We hebben gespeeld zoals het moet. Ik was vooraf wel een beetje bang voor een pak slaag omdat Lazio gewoon een uitstekende ploeg is. Maar we hebben ons niveau gehaald en we hebben bewezen dat we ons hebben verbeterd ten opzichte van de wedstrijd tegen Zulte (0-2 verlies, red.)"

Mario Balotelli

In dezelfde groep plaatste OGC Nice zich ook voor de volgende ronde van de Europa League. De Fransen klopten Zulte Waregem met 3-1, waardoor naast Vitesse ook de Belgen uitgeschakeld zijn.

Al na vijf minuten benutte Mario Balotelli een penalty en even later tikte de Italiaan ook de 2-0 binnen. Na de rust was Zulte sterker en miste Aaron Leya een reeks kansen. Brian Hamalainen bracht de spanning terug met een heerlijke vrije trap, maar Adrien Tameze velde het vonnis met een mooie actie.