Formule 1-coureur Max Verstappen ANP
NOS Sport Autosport Formule 1 Aangepast

Verstappen: alleen titelgevecht ontbreekt dit seizoen

Voor Max Verstappen had het seizoen nog wel even mogen duren. De jonge Nederlander heeft sinds zijn zege in Maleisië de smaak te pakken gekregen, maar zondag in Abu Dhabi komt er een einde aan een turbulent jaar 2017.

Hij had veel pech, maar was uiteindelijk ook heel succesvol met twee GP-zeges. "Ik vecht nog niet om de titel. Dus dat ontbreekt aan dit seizoen", kijkt hij donderdag in Abu Dhabi terug op zijn eerste volledige seizoen bij Red Bull.

Verstappen is over de laatste vijf races de best scorende Formule 1-coureur. Twee overwinningen (Maleisië en Mexico), een tweede plaats achter wereldkampioen Lewis Hamilton in Japan, plus de vierde plaats in de Verenigde Staten en de vijfde in Brazilië. Daarmee werd de nare smaak van zeven uitvalbeurten eerder in het jaar redelijk weggepoetst.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zegt in Abu Dhabi dat de Nederlander progressie heeft gemaakt in 2017. Daar is Verstappen het wel mee eens. "Dat kan. Mijn kwalificatie is verbeterd. Als je beter kwalificeert en goede starts maakt, zijn de resultaten in de race ook beter", blikt hij terug op de laatste maanden.

Ervaring

"Dat is vooral een kwestie van ervaring. En ervaring in de Formule 1 doe je alleen op in de Formule 1. Ik voel me meer op mijn gemak. De auto's zijn dit jaar moeilijker te besturen. Vorig jaar reden we in een soort speelgoedauto. Deze auto ligt me meer, geeft me meer plezier en voldoening. Maar vorig jaar was er meer actie, dat was weer leuker."

Zondag nog Abu Dhabi en dan is het voorlopig klaar. Verstappen denkt dat de Red Bulls een kans maken. "Het circuit is best technisch. Het had wat sneller gemogen; als je een bocht verkeerd neemt, heb je daar lang last van."

Een vinger

Welk resultaat zorgt er zondag dan voor dat hij met een tevreden gevoel op vakantie gaat? Verstappen zegt niets. Hij steekt slechts één vinger in de lucht. Dat is dus duidelijk. Verstappen wil winnen.

Naast hem zitten de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en Fernando Alonso (McLaren). Die laten zich ook niet kennen en herhalen de actie van Verstappen. Het wordt dus een interessante race.

STER reclame