NOS SportAangepast

Afgescheurde enkelband kan Polling de Masters kosten

De deelname van Kim Polling aan het prestigieuze eindejaarstoernooi World Judo Masters - alleen bedoeld voor de beste judoka's van het seizoen - staat vanwege een enkelblessure op losse schroeven.

Het grandslamtoernooi in Tokio mist de Europees kampioene van 2013, 2014 en 2015 sowieso.

Polling liep haar enkelblessure afgelopen weekend op in de finale van de grand prix in Den Haag, waar ze de hiërarchie in de klasse tot 70 kilogram herstelde door Europees kampioene Sanne van Dijke probleemloos te kloppen.

Geen breuk

"Gelukkig is het bot niet gebroken", laat Polling aan de NOS weten. "Een bandje dat het bot in de voet bij elkaar houdt, is helemaal afgescheurd. In principe staat er vier weken rust voor, maar omdat ik in het verleden best snel herstelde van gescheurde banden kan het ook sneller gaan."

Polling klopt Van Dijke in Den Haag

In Tokio is volgende week het vijfde en laatste grandslamtoernooi van het jaar, na Parijs, Bakoe, Jekaterinenburg en Abu Dhabi. Op 16 en 17 december wordt het seizoen in Sint Petersburg afgesloten met de Masters.

"Ik heb weinig pijn, dus er is een kans dat ik daar wel mee kan doen", laat Polling weten. "Ik heb sinds 2013 alle edities van de Masters gewonnen, dus jullie kunnen je voorstellen dat ik ook deze editie wil winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl