Hockeysters naar halve finales HWL na zege op China

De Nederlandse hockeysters zijn in de Hockey World League doorgedrongen tot de halve finales. In Auckland werd China overtuigend met 4-0 verslagen.

Hockeysters boeken simpele zege op China

Oranje was gretig en Lidewij Welten had al in de vierde minuut succes na een individuele actie. China miste kort daarna een enorme kans op de 1-1, maar had verder weinig in te brengen. Oranje creëerde genoeg kansen, maar miste er veel. Alleen Marloes Keetels vond na een goede aanval nog voor rust het doel.

Ook na rust zag bondcoach Alyson Annan tot haar genoegen dat het Nederlandse veldspel uitstekend was. Maar in de cirkel was Oranje opnieuw niet al te effectief.

Weer zonder tegengoals

Pas in de slotfase ging China definitief door de knieën. De vierde strafcorner leverde de verdiende 3-0 op: Caia van Maasakker pushte raak op aangeven van Keetels. Het slotakkoord was voor Frederique Matla, die na opnieuw een goede combinatie van dichtbij scoorde.

Nederland bleef daarmee ook in de vierde wedstrijd in Nieuw-Zeeland zonder tegengoals en kan zich opmaken voor de halve finale op zaterdag (08.15 uur Nederlandse tijd) tegen Zuid-Korea, dat in de groepsfase al met 3-0 werd verslagen.

Keetels: vol energie naar halve finales

Marloes Keetels was tevreden met de vier Nederlandse goals, maar ook met het opnieuw houden van de nul. "Het is ons weer gelukt. We zijn blij met de verdediging."

Keetels kijkt zelfverzekerd uit naar het duel met Zuid-Korea: "We hebben vertrouwen, maar het blijft een halve finale. We hebben er zin in en gaan er vol energie in."