United verliest van Basel; drie ploegen kunnen nog door

Aangepast op
Basel viert de overwinning op United AFP

FC Basel heeft in Champions League een verrassende overwinning geboekt op Manchester United. In de extra tijd liet Michael Lang de enige treffer van de wedstrijd aantekenen: 1-0.

Daardoor is in groep A nog niets beslist. United gaat aan de leiding met twaalf punten, Basel en CSKA Moskou hebben er beide negen en kunnen ook nog door.

United moet wachten na late tegengoal

United, met Daley Blind in de basis, had genoeg aan een punt. De ploeg van José Mourinho heerste voor rust en raakte via Marouane Fellaini de paal en via Marcus Rojo de lat.

Na rust beten de Zwitsers meer van zich af. Lang, die al eerder de lat geraakt had, scoorde uiteindelijk met een intikker.

De stand in poule A

ClubPuntenDoelsaldo
1. Manchester United5-12(10-2)
2. FC Basel5-9(9-5)
3. CSKA Moskou5-9(7-8)
4. Benfica5-0(1-12)

CSKA houdt zicht op laatste 16

Eerder op de avond won CSKA Moskou met 2-0 van Benfica. CSKA had de overhand, al had de ploeg niet te klagen over het nodige geluk bij de treffers.

Georgi Sjtsjennikov opende in buitenspelpositie de score en Jardel gleed de bal na goed werk van Vitinho in eigen doel.

De spelers van CSKA vieren een goal tegen Benfica ProShots

Door het verlies blijft Benfica in de groep vooralsnog zonder punten en dat is een negatief record voor de huidige nummer drie uit de Portugese competitie.

Van de twaalf keer dat de Portugezen zich plaatsten voor de poulefase van de Champions League, eindigde de club één keer als laatste. Dat was in het seizoen 2014/2015. Benfica pakte toen wel vijf punten. Dat kunnen er deze keer nog maximaal drie worden.

Statistieken bij FC Basel-Manchester United
Statistieken CSKA Moskou-Benfica