Verdachte in beeld voor mishandeling dominee

Aangepast
Bij de kerk aan de Dorpsstraat werd sporenonderzoek gedaan Omroep Gelderland

De politie heeft een verdachte in beeld voor de mishandeling van een dominee in het Gelderse Rhenoy. De man ligt in het ziekenhuis. Hij kan vanwege zijn medische toestand nog niet worden aangehouden of verhoord.

Het slachtoffer, een 64-jarige predikante van de plaatselijke PKN-gemeente, werd gisteren zwaar toegetakeld in de kerk. De verdachte werd gevonden door agenten die op de melding van de mishandeling waren afgekomen. Hij had dringend medische hulp nodig en is naar het ziekenhuis gebracht.

Geen psychische klachten

Omroep Gelderland meldt dat de man niet gewond was en dat het niet gaat om psychische klachten. De politie wil niet zeggen of de verdachte de pianostemmer is met wie de dominee een afspraak zou hebben gehad.

De predikante ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Zij is ook nog niet verhoord. Wat er precies is gebeurd in de kerk en waarom de vrouw werd mishandeld is nog niet duidelijk.

De protestantse gemeente van Rhenoy staat zondag tijdens de kerkdienst stil bij de zware mishandeling van de dominee. De dienst wordt geleid door een dominee van een andere gemeente.