De politie nam een auto in beslag in Meppel
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Aanhoudingen bij grote actie tegen hennepteelt

De politie heeft vanmorgen vijf mensen opgepakt in een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. Tientallen agenten hebben invallen gedaan in woningen en bedrijfspanden in Meppel en Winschoten.

In beide plaatsen zijn hennepkwekerijen ontdekt. In Meppel heeft de politie een auto in beslag genomen.

De hoofdverdachte is een 36-jarige man uit Assen. Verder zijn een 33-jarige man uit Borger, een 50-jarige inwoner van Assen en twee mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie denkt dat de laatste twee zich met opzet hebben uitgeschreven bij hun gemeente om zo onvindbaar te worden.

Eerdere acties

In februari en maart werden hennepkwekerijen ontdekt in Assen en Hoogeveen. "Door ons hennepteam werd vervolgens een onderzoek gestart naar de organisatie achter deze kwekerijen. Tijdens dit onderzoek kregen wij zicht op de vijf verdachten. Daarnaast werd duidelijk dat de activiteiten waren verplaatst naar Meppel en Winschoten", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Drenthe.

Drugshandel

Ook in Ter Apel heeft de politie invallen gedaan in een onderzoek naar drugshandel. Daarbij is een 43-jarige man uit Emmen aangehouden. Dat onderzoek staat los van de hennepactie.

Advertentie via Ster.nl