David Cassidy (1970)
NOS NieuwsAangepast

Voormalig tieneridool David Cassidy (The Partridge Family) overleden

Voormalig tieneridool David Cassidy is overleden. Hij was in de jaren 70 ongekend populair. Hij speelde in de televisieserie The Partridge Familiy en scoorde hits met onder meer I Think I Love You, How Can I Be Sure en Could it Be Forever. De massahysterie rond zijn optredens stond bekend als Cassidymania.

Tieneridool David Cassidy overleden

David Cassidy was de zoon van acteur Jack Cassidy en actrice Evelyn Ward. Omdat zijn ouders voor hun werk vaak op reis waren, werd hij opgevoed door zijn grootouders in New Jersey. Hij had zo weinig contact met zijn ouders dat hij uiteindelijk van een buurman te horen kreeg dat zijn ouders al meer dan twee jaar gescheiden waren.

Cassidy kreeg in 1969 na het halen van zijn middelbare schooldiploma een contract bij Universal Studios en speelde kleine rollen in een aantal series, waaronder Bonanza. In 1970 kreeg hij de rol van Keith Partridge in The Partridge Family, een serie over een popgroep van vijf kinderen. Zijn stiefmoeder, Shirley Jones, speelde in deze serie zijn moeder.

Met het nummer I Think I Love You uit de serie scoorde hij zijn eerste hit. Zijn eerste solosingle Cherish kwam een paar maanden later uit en deed het goed in de hitlijsten. Twee jaar later stond hij in een uitverkocht Madison Square Garden in New York.

In 1974 stopte hij met The Partridge Family om zich op zijn solocarrière te kunnen concentreren. Rond zijn concerten, die vooral werden bezocht door jonge meisjes, ontstond massahysterie. In 1974 kwam bij een concert in Londen een 14-jarig meisje om het leven doordat ze onder de voet werd gelopen. Honderden fans raakten gewond.

Deze gebeurtenis greep hem zo aan dat hij besloot geen concerten meer te geven. In plaats daarvan richtte hij zich op het produceren van studioalbums waarmee hij ook veel succes had. Hij verkocht meer dan 25 miljoen albums.

David Cassidy

Later in zijn leven kampte hij met financiële problemen en een alcoholverslaving. Hij werd meerdere malen veroordeeld voor rijden onder invloed.

Begin dit jaar maakte hij bekend dat hij aan dementie leed en in november werd hij opgenomen in het ziekenhuis nadat zijn nieren en lever plotseling waren uitgevallen. Hij werd tot zijn dood kunstmatig in coma gehouden.

Cassidy trouwde driemaal en heeft een zoon en een dochter. Hij is 67 jaar geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl