Mark de J. heeft altijd ontkend dat hij Koen Everink heeft vermoord
NOS Nieuws

Rechter staat reconstructie toe in zaak-Koen Everink

De advocaat van oud-tenniscoach Mark de J., die wordt verdacht van de moord op de Bilthovense zakenman Koen Everink, mag van de rechter een 3D-presentatie tonen waarin meerdere moordscenario's aan bod komen.

Met de presentatie wil de verdediging van De J. op verschillende manieren zijn onschuld aantonen. Uit de simulatie blijkt volgens advocaat Kaarls dat een "tweezijdig scherp voorwerp" is gebruikt bij de moord, een ander wapen dan het OM beschrijft. Dat stelde eerder vast dat hij is omgebracht met een van zijn eigen keukenmessen.

Ontvoerd

Het 6-jarige dochtertje van Everink vond haar vader vorig jaar dood in zijn villa in Bilthoven. Hij was tientallen keren gestoken.

Volgens het OM wijst alles in de richting van Mark de J.. Zo was hij als laatste bij Everinks villa in Bilthoven, is er bloed van de zakenman in de auto van De J. gevonden en had de oud-coach schulden bij Everink. Zelf houdt De J. vol dat hij is ontvoerd en dat anderen Everink hebben omgebracht.

Afgewezen

Onderzoekers van het forensisch onderzoeksinstituut International Forensic Services mogen op de zitting halverwege december ook worden gehoord. Zij hebben in opdracht van de verdediging de moord onderzocht.

Eerder verzoeken van de advocaat om nadere onderzoeksresultaten in te brengen, werden afgewezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl