PSV simpel langs tien NAC-spelers

time icon Aangepast

Koploper PSV heeft thuis een simpele 4-1 zege geboekt op NAC Breda, dat al na een kwartier met tien man verder moest.

NAC startte fel en kreeg een goede kans via Anthony Lurling, die zijn pegel gestopt zag door Andreas Isaksson.

De aanvalsdrift zou van korte duur zijn, want na de tweede gele kaart voor Nemanja Gudelj werd NAC in het defensief gedrongen.

Balázs Dzsudzsák opende kort daarna de score met een fraaie vrije trap, maar na rust stond hij met een foutieve pass ook aan de basis van de gelijkmaker van Lurling.

Pas toen begon het PSV te dagen dat er voor een zege meer scherpte was vereist. PSV voerde het tempo even op en dat bleek al voldoende voor drie doelpunten in het laatste kwart van de wedstrijd. De overwinning hielp de Eindhovenaren alleen aan de leiding, daar medekoploper FC Twente punten had laten liggen tegen NEC.

Schade

"We begonnen goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in ontzettend veel doelpogingen", had PSV-trainer Fred Rutten gezien. "Na rust was er hetzelfde beeld; het enige dat ik het team kan verwijten is dat de 1-1 niet had mogen vallen. Maar ik heb geen moment gedacht dat wij schade zouden oplopen."

"Dit is een goede uitslag, zeker aangezien we donderdag een fysiek zware wedstrijd hebben gehad", refereerde Rutten aan het Europa League-duel met Lille, waartegen de Eindhovenaren op de valreep op 2-2 uitkwamen.

Aangesmeerde rode kaart

NAC-speler Gudelj vond dat Toivonen hem een rode kaart had aangesmeerd. "Die Toivonen provoceerde me", sprak de 19-jarige Serviër na afloop.

"Eerst ging hij extra lang op mijn voet staan. Daarom gaf ik hem een klein duwtje, dat was misschien niet zo slim. Hij viel vervolgens overdreven achterover. Bij die tweede kaart maakte ik inderdaad een kleine overtreding, maar die leek me slechts een waarschuwing waard."

Toivonen was zich van geen kwaad bewust. "Op zijn voet staan? Wie? Ik? Ik weet het niet precies. Zijn reactie was in ieder geval niet goed."

Televisiebeelden tonen echter duidelijk dat de Zweed, zondagmiddag aanvoerder bij absentie van Orlando Engelaar en Wilfred Bouma, wel degelijk zijn noppen op de voet van Gudelj plantte en dat net zo lang volhield tot de NAC'er reageerde.

STER Reclame