City tegen Feyenoord: 'Een Porsche tegen een mank Dafje'

Aangepast
Leo Driessen, Willem Vissers en Erben Wennemars NOS

Zelden kreeg Feyenoord zo weinig kansen toegedicht als vanavond tegen Manchester City. De Rotterdammers staan voor de schier onmogelijke opgave minimaal een punt te pakken in Engeland. De gasten van het Sportforum geloven niet in een stuntje.

Het is een oneerlijke strijd, vindt Volkskrant-journalist Willem Vissers. "Een Porsche tegen een mank Dafje."

"Het is te hopen dat City er niet veel zin in heeft en dat Feyenoord zelf een beetje op orde is", zegt voetbalcommentator Leo Driessen.

Vissers: "Feyenoord moet zichzelf terugtrekken. Dan verliezen ze met 3-0."

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Deze keer zaten voetbalcommentator Leo Driessen (FOX), sportjournalist Willem Vissers (de Volkskrant) en oud-schaatser Erben Wennemars aan tafel. Het Sportforum is in zijn geheel hier terug te luisteren.

Spelers sparen?

Giovanni van Bronckhorst overweegt vanavond enkele spelers te sparen met het oog op het eredivisieduel van komend weekend met FC Groningen. Zo blijft spits Nicolai Jørgensen, die niet helemaal fit is, vermoedelijk aan de kant.

De oren van oud-schaatser Erben Wennemars klapperen als hij dat hoort. "Als ik als topspeler niet word opgesteld omdat ik later tegen Groningen moet spelen, kom op zeg. De beste jongens moet je juist vertrouwen geven."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Spelers als Vilhena moeten eens leren wat afwerken is'

In Europa zijn de resultaten beroerd, maar dat is enigszins te begrijpen. In de eredivisie scoort de landskampioen voorlopig een dikke onvoldoende. De achterstand op koploper PSV is door het 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo opgelopen tot veertien punten.

Driessen mist "elementaire kwaliteiten" bij Feyenoord. "Dat Karim El Ahmadi dit seizoen maar één keer heeft gescoord, is structureel. En dat Tonny Vilhena nog steeds niet weet wat hij moet doen als hij alleen op de keeper afgaat, dat kan natuurlijk niet op dit niveau."

'Leren afwerken'

De voetbalcommentator vindt dat daar vaker op getraind moet worden. "Dergelijke spelers moeten leren wat afwerken is", meent Driessen.

Vissers spreekt vooral van een mentale kwestie bij Feyenoord. "Als je vorig jaar zat te kijken, dacht je: die winnen wel vandaag. Dat gevoel heb je nu bij PSV."

Gelijke salarissen

Wennemars maakt zich in het Sportforum nog druk over gelijke salarissen voor de mannen en vrouwen van het Nederlands elftal. Die discussie werd eerder deze week gestart door spits Vivianne Miedema.

"Er kijken tegenwoordig ook vier miljoen mensen naar de Oranjevrouwen", zegt Wennemars. "Waarom zou je het niet doen?"

Driessen: "Prima, maar waarom maak je hier nou zo'n punt van?"

Wennemars maakt de vergelijking met de schaatssport. "Sven Kramer krijgt bij de commerciële ploegen veel meer dan andere schaatsers. Maar als hij voor het nationale team uitkomt, is dat gewoon de bondssponsor, en die betaalt iedereen gelijk."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Moeten de vrouwen bij Oranje evenveel verdienen als de mannen?

Vissers vindt dat er eerst goed gekeken moet worden naar wat de mannen en vrouwen aan sponsorgeld in het laatje brengen. "Wat ik jammer vind, is dat nu de vrouwen net één goed toernooitje hebben gespeeld het meteen alleen maar over geld gaat."

Driessen: "En aan het einde van dat toernooi begonnen ze ook al schwalbes te maken..."

STER Reclame