Wim Janseen en Kamiel De Bruyne van het programma
NOS NieuwsAangepast

Belgische tv-show Sorry voor Alles wint Internationale Emmy

De Belgische tv-show Sorry voor Alles heeft in New York een internationale Emmy gewonnen voor entertainment. In het programma van presentator Adriaan van den Hoof worden nietsvermoedende mensen een maand lang gevolgd met een verborgen camera en in bizarre situaties gebracht. Vervolgens worden ze in de studio met de grappen geconfronteerd.

In Nederland presenteert Jan Smit de moderne versie van Bananasplit. De eerste aflevering scoorde bijna 820.000 kijkers, afgelopen zaterdag waren dat er nog 746.000. In België trekt het programma tussen de 1 miljoen en 1,4 miljoen kijkers.

Nederlandse kanshebbers

Op het 45e International Emmy Awards Gala waren elf categorieën voor producties die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn. Er waren twee Nederlandse genomineerde producties: regisseur Pieter Verhoeff met zijn Engelstalige miniserie Tokyo Trial en de documentaire Robin de Puy - Ik ben het allemaal zelf.

Tokyo Trial gaat over juristen die een oordeel moesten vellen over Japanse oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verhoeff maakte de serie voor streamingsdienst Netflix.

De documentaire over fotografe Robin de Puy werd vorig jaar uitgezonden door de omroep AVROTROS. De fotografe filmt zichzelf tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl