Donar stoot zich twee keer aan dezelfde steen en krijgt straf

Aangepast
Erik Braal, coach van Donar ANP

De Groningse basketbalclub Donar heeft zichzelf in verlegenheid gebracht met een uiterst knullige fout.

De club die namelijk aan het begin van het seizoen pleitte voor een maximum aantal buitenlanders in het veld tijdens competitiewedstrijden, heeft nu uitgerekend zélf die regels overtreden. En dat nog wel twee keer.

Eind oktober gingen de Groningers in de fout tijdens het duel met Basketball Academy Limburg (BAL) en afgelopen zondag ging het weer mis, dit keer tegen Aris Leeuwarden.

Begrip van bestuur

Opmerkelijk genoeg is Erik Braal, de coach van Donar, zich van geen kwaad bewust. "Jazeker", antwoordt hij op de vraag of hij op de hoogte was van de overtreding.

Het bestuur van Donar heeft begrip voor Braals rekenfout. "Zij vinden het heel erg lastig om die combinatie te maken van coachen, in de wedstrijd zitten, en daarnaast in de gaten te houden welke nationaliteiten in het veld staan", verdedigt bestuurslid Martin de Vries zijn coach.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Donar stelt opnieuw te veel buitenlanders op

Stellig

Volgens De Vries is de regel nog niet geformaliseerd. De Dutch Basketball League (DBL), de koepelorganisatie van de hoogste Nederlandse basketbalcompetitie, is echter stellig. Ramses Braakman, waarnemend voorzitter, zegt dat de Groningse club een waarschuwing heeft gekregen.

Hoewel Donar het duel met Aris uiteindelijk won met 84-58, heeft de DBL besloten die uitslag om te zetten in een reglementaire 20-0 nederlaag voor de Groningers.

De club gaat in beroep tegen de straf. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

STER Reclame