ANP
NOS NieuwsAangepast

Alle verkeer weer vrijgegeven na plaatsen spoorbrug Utrecht

Het trein- en scheepvaartverkeer bij Utrecht, dat stil lag vanwege het plaatsen van een nieuwe spoorbrug, is weer vrijgegeven. De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal lag gisteravond al op zijn plaats, maar het 3000 ton wegende gevaarte moest nog worden vastgezet.

De brug is tussen een al bestaande spoorbrug en een autobrug gelegd. Om dat te kunnen doen werd het scheepvaartverkeer stilgelegd, net als het treinverkeer tussen Utrecht en Den Haag, Rotterdam en Leiden. Het wegverkeer kon geen gebruik meer maken van de autobrug, de Hoge Weidebrug.

De werkzaamheden zouden aanvankelijk tot 14.00 uur gistermiddag duren, maar het plaatsen van de brug liep vertraging op. De waterstand in het kanaal moest met 10 centimeter worden verhoogd. Rijkswaterstaat zette daarop de sluis bij Wijk bij Duurstede open.

Vanochtend reden de treinen weer zoals verwacht volgens de normale dienstregeling. Ook de wachtende schepen op het Amsterdam-Rijnkanaal konden verder en de Hoge Weidebrug was weer open voor alle verkeer. Door de nieuwe spoorbrug kunnen er straks meer treinen rijden tussen Utrecht en het westen van Nederland.

Zo plaats je een brug

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl