De voetbalsters van Ajax vieren de 2-1 van Desiree van Lunteren in het duel met PSV

Vrouwen Ajax stevig aan kop na moeizame zege op PSV

Ajax heeft de koppositie verstevigd in de eredivisie voor vrouwen. In Eindhoven won de landskampioen moeizaam met 2-1 van PSV.

Met bondscoach Sarina Wiegman en assistent Michel Kreek op de tribune begon de koploper opvallend zwak aan het duel. PSV nam op De Herdgang na vier minuten brutaal de leiding via Vanity Lewerissa en kreeg ook daarna kansen om de voorsprong uit te bouwen.

Na rust kwam Ajax langszij via Marjolein van den Bighelaar, die een voorzet van Liza van der Most bij de tweede paal in het doel kopte.

Koploper Ajax wint met moeite bij PSV

Desiree van Lunteren besliste het duel alsnog in het voordeel van Ajax. De Oranje-international, die haar 150ste duel voor Ajax speelde, kreeg een strafschop na een forse duw van Maureen Sanders. De aanvoerster ging zelf achter de bal staan en hield het hoofd koel: 1-2.

Door een misverstand tussen Stefanie van de Gragt en doelvrouw Lize Kop kreeg PSV nog bijna de gelijkmaker in de schoot geworpen, maar de Amsterdamse verdedigster kon haar fout nog net voor de doellijn herstellen.

Drie punten voorsprong

Omdat naaste belager FC Twente dit weekend vrij was, bedraagt de voorsprong van Ajax na acht speelronden drie punten. Nummer drie, VV Alkmaar, heeft al zeven punten achterstand. PSV is zevende.