Visser imponeert met 6.58: ik droom wel van de Spelen

Terwijl de televisiestudio's al werden afgebroken bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger, reed de 21-jarige Esmee Visser naar de winst in de B-groep op de 5.000 meter in een persoonlijk record: 6.58,03.

Daarmee was Visser bij haar debuut in het wereldbekercircuit bovendien veruit de snelste Nederlandse van de dag op de 5.000 meter. Irene Schouten was met 7.01,03 in de A-divisie de beste Nederlandse op de vijfde plaats. In de B-groep werd overigens gebruikgemaakt van kwartet-starts, wat de deelnemers een voordeel zou kunnen bieden omdat het andere paar als richtpunt en gangmaker kan worden gebruikt.

Dat ze in een kwartet reed, deed echter weinig af aan Vissers uitmuntende race. Dat ze de beste Nederlandse van de dag was, kwam voor haar als een verrassing.

"Dat verbaast me eigenlijk wel. Ik vind de andere meiden nog wel beter dan ik, maar dat ik nu de snelste ben vind ik wel cool", reageert Visser bescheiden. "Er wordt door mijn coach en ploeggenootjes wel gezegd dat ik het kan. Ik moet gewoon vertrouwen hebben in mezelf, maar daar ontbreekt het soms nog een beetje aan."

Dromen van Pyeongchang

Nu Visser weet dat ze sneller kan rijden dan haar landgenotes, durft ze zelfs stiekem te dromen over de Olympische Spelen. "Deze race geeft me wel wat meer vertrouwen. Misschien is dat wel mogelijk. Natuurlijk droom ik wel van de Olympische Spelen. Maar eerlijk gezegd nog niet van de Spelen van dit jaar... eerder over vier jaar. Maar wie weet kan er een wonder gebeuren."

STER reclame