Martijn Havenga

Kampong weer alleen koploper in hoofdklasse

Kampong is weer de enige koploper in de hoofdklasse hockey. De regerend landskampioen uit Utrecht won thuis van HDM, terwijl Bloemendaal in Rotterdam niet verder kwam dan een gelijkspel.

Twee strafcorners van specialist Martijn Havenga en twee doelpunten van Constantijn Jonker bezorgden het nog altijd ongeslagen Kampong een 4-0 overwinning op hekkensluiter HDM.

Bloemendaal bleef tegen Rotterdam steken op 1-1. Jeroen Hertzberger zette de thuisploeg op voorsprong, waarna Florian Fuchs de gelijkmaker aantekende. Meer zat er niet in voor Bloemendaal, dat door het puntenverlies naar de tweede plaats is gezakt.

Oranje-Rood wint spektakelstuk in Amsterdam

Amsterdam had op gelijke hoogte kunnen komen met Bloemendaal als het thuis gewonnen had van Oranje-Rood. Dat duel werd met negen doelpunten een spektakelstuk, waarin Oranje-Rood aan het langste eind trok: 4-5.

Oranje-Rood wint spectaculaire wedstrijd tegen Amsterdam

De wedstrijd leek gespeeld toen de Eindhovenaren na een half uur spelen al een comfortabele 3-0 voorsprong hadden. Twee treffers in drie minuten van de thuisploeg brachten de spanning terug, maar niet veel later was de voorsprong opnieuw drie doelpunten.

Amsterdam gaf zich ook toen nog niet gewonnen. Mirco Pruyser verkleinde de achterstand en een treffer van Valentin Verga maakte de laatste zes minuten van de wedstrijd nog erg spannend, maar de gelijkmaker bleef uit.

Mink van der Weerden scoorde drie keer (twee strafcorners) voor Oranje-Rood, dat nu vierde staat op twee punten van Amsterdam.