Mimoun Mahi viert zijn goal tegen Vitesse

FC Groningen weet weer wat winnen is

In een duel met twee opmerkelijke eigen doelpunten, goals van de verbannelingen Mimoun Mahi en Oussama Idrissi en de jongste rode kaart ooit in de eredivisie heeft FC Groningen zijn eerste zege sinds 24 september geboekt.

Vitesse werd in Groningen met 4-2 verslagen.

De ploegen schotelden het publiek een saaie eerste helft voor, waarin amper kansen gecreëerd werden. Een kwartier voor rust kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Na goed werk van Milot Rashica leek de inzet van Thomas Bruns voorlangs te gaan, maar Kasper Larsen tikte de bal ongelukkig in eigen doel.

Wereldgoal Dabo in eigen doel

In de tweede helft viel er meer te genieten. Groningen zocht meer de aanval en Ritsu Doan raakte na een prachtige actie de paal. Even later werd het alsnog 1-1.

Chelsea-huurling Fankaty Dabo dacht de bal halverwege zijn eigen helft vanaf de zijlijn terug te schieten naar doelman Jeroen Houwen, maar de bal vloog zo het doel in.

Lang kon Groningen niet genieten van de gelijkmaker. Na een licht duwtje van Larsen op Tim Matavz ging de bal op de stip en de Sloveense spits (ex-Groningen) benutte de penalty feilloos.

Groningen was niet van slag, zocht vol goede moed weer de aanval en na een mooie aanval schoot Idrissi vijf minuten later al de 2-2 tegen de touwen.

Mahi goud waard

Mahi, net als Idrissi vorige maand uit de selectie gezet wegens wangedrag, bezorgde zijn ploeg uiteindelijk de zege. Eerste rondde hij knap diagonaal af en even later gaf hij de assist bij de 4-2 van Tom van Weert.

In het vervolg kreeg Ludovit Reis een tweede gele kaart (met 17 jaar en 171 dagen de jongste speler ooit met rood in de eredivisie), liepen de gemoederen nog even hoog op, maar kwam de Groningse zege niet meer in gevaar.