NOS VoetbalAangepast

Van de Beek: ik was heel scherp, wilde het echt laten zien

Van de Beek: ik was heel scherp, wilde het echt laten zien

Donny van de Beek was in Breda een van de opvallendste spelers aan Ajax-zijde. De kersverse international nam tegen NAC een hattrick voor zijn rekening.

"Ik was heel scherp, wilde het echt laten zien. In de jeugd en in Jong Ajax heb ik altijd veel gescoord, in de hoofdmacht was het vaak net niet. Vandaag ging het goed, volgende week zal het weer moeten."

Matthijs de Ligt maakte een goal minder dan Van de Beek, maar dat mocht de pret niet drukken. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jaar al meerdere kansen heb gemist, dus het is wel fijn dat ik kon scoren. De bal komt twee keer pardoes op m'n hoofd en voor m'n voeten. Dat is wel lekker."

Blamage

Verliezend trainer Stijn Vreven stond met een gezicht als een oorwurm de pers te woord. "Dit is echt een blamage. We schamen ons met z'n allen voor zo'n uitslag, in ons eigen stadion. Hier zijn weinig woorden voor."

Vreven trachtte zijn spelers te beschermen na afloop. "Deze nederlaag neem ik voor mijn rekening. Ik ben hier verantwoordelijk voor. Wij zijn op alle gebieden tekortgeschoten. Deze uitslag hoort niet thuis bij NAC en ook niet in de eredivisie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl