NOS VoetbalAangepast

Verbeek mist bezieling in zijn tweede duel bij Twente

Verbeek: twee duels, twee nederlagen

De hand van Gertjan Verbeek? Nee, die was nog niet zichtbaar in Enschede tijdens het duel FC Twente - sc Heerenveen (0-4). Dat zegt althans de hoofdpersoon zelf. "Dat kan nog niet na twee, drie weken."

Het is wel zoeken naar positieve punten voor Verbeek nadat hij zijn tweede nederlaag in evenzoveel duels had geleden en acht tegentreffers had genoteerd.

Waar het aan schortte? "We toonden te weinig bezieling. We misten overtuiging", wist Verbeek. Zijn voormalige werkgever heeft volgens hem een betere ploeg en betere spelers. "En we zijn niet in staat geweest Heerenveen daar pijn te doen waar we ze pijn kónden doen. En dat is in mentaal opzicht."

Aan Friese zijde waren er louter lachende gezichten. Coach Jurgen Streppel kon weer eens juichen na vier nederlagen en een remise in de laatste vijf duels. Hij genoot bovendien van één van zijn sterspelers, Martin Ødegaard. De Noor maakte zijn eerste eredivisietreffer.

"Ik heb het al heel vaak geroepen dat het een kwestie van tijd is voordat hij gaat scoren. Die kwaliteiten heeft hij. Laten we ervan genieten dat hij op de Nederlandse velden loopt."

Gretige Noor

Ødegaard zelf hoopt nu op meer. "Ik was gretig om te scoren. Je denkt er altijd aan als het niet lukt. Nu wil ik blijven scoren. Ik wil eraan werken op de training."

Hoe lang de achttienjarige huurling van Real Madrid nog in Friesland voetbalt? "Ik voel me goed hier, heb een contract tot het einde van het seizoen. En daarna zien we wel. Ik geniet van mijn tijd hier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl