Radja Nainggolan
NOS VoetbalAangepast

Roma klopt stadgenoot Lazio in 'Il Derby della Capitale'

AS Roma heeft de stadsderby tegen Lazio thuis met 2-1 gewonnen. Het was de 147ste editie van 'Il Derby della Capitale' in de Serie A. Roma won voor de 53ste keer van de eeuwige rivaal, Lazio won 37 keer.

Na een sterk begin van Lazio kreeg Roma, met Kevin Strootman in de basis, een overwicht, maar pas na rust had het succes. Diego Perotti benutte na een vergrijp van Bastos de penalty en gaf de assist bij de 2-0, een schuiver van Radja Nainggolan.

Na hands van Konstantinos Manolas bracht Ciro Immobile vanaf de stip de spanning terug. Lazio, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd meespeelde, drong daarna nog aan, maar tevergeefs.

Kalidou Koulibaly (l) en Jorginho vieren de zege van Napoli op AC Milan

Door de zege passeert Roma Lazio en komt het op gelijke hoogte met nummer drie Internazionale. Beide ploegen hebben vijf punten achterstand op koploper Napoli, dat thuis AC Milan klopte met 2-1.

Het sterkere Napoli kwam op 1-0 door Lorenzo Insigne, die ook nog de paal trof. Na rust schoot Piotr Zielinski raak op aangeven van Dries Mertens. Alessio Romagnoli redde in de extra tijd de eer nog voor Milan.

Nummer twee Juventus gaat zondag op bezoek bij Sampdoria.

Komende donderdag speelt Lazio in eigen huis tegen Vitesse in de Europa League (19.00 uur). Vitesse vecht voor de laatste kans voor Europese overwintering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl