Daniel Høegh viert de openingsgoal tegen Twente

Heerenveen trakteert Verbeek op forse thuisnederlaag

Heerenveen heeft eindelijk weer eens een zege geboekt. Na vijf duels zonder zege won het riant bij FC Twente: 0-4. Het was de eerste wedstrijd van Gertjan Verbeek voor eigen publiek als trainer van FC Twente.

Martin Ødegaard nam de Friezen voor rust bij de hand en Reza Ghoochannejhad had al moeten scoren na diens pass halverwege de eerste helft.

Doelman Jorn Brondeel redde knap, maar uit de daaropvolgende corner werd het alsnog 0-1: Fredrik Jensen leek de bal in eigen doel te koppen, maar na bestudering van de beelden bleek Daniel Høegh de doelpuntenmaker.

Gertjan Verbeek

Michel Vlap scoorde kort voor rust uit de rebound. Twente begon fel aan het vervolg en via Adnane Tighadouini, Oussama Assaidi (naast) en Jensen (geblokt schot) kreeg het wat kansjes.

Ødegaard (rebound) maakte er 0-3 van, zijn eerste eredivisietreffer, alvorens Henk Veerman de eindstand op het bord zette.